Cuketová směs s klobáskou

Recepty, Ostatní

Suroviny

1 středně velká cuketa
1 ostřejší masitá papriková klobása
2 střední cibule
2 lžíce rajského protlaku
1,5 lžíce cukru (dávám třtinový)
lžička sladké papriky
trochu soli
(ale s tou opatrně, protože klobáska může být někdy dost slaná)
100 ml 31% smetany

Postup přípravy receptu

  1. Cuketu omyjeme a nakrájíme na menší kostičky (neloupeme). Na kostičky nakrájíme i klobásu a cibuli, které dáme společně restovat na pánev, cca na 5 minut. Poté přidáme rajský protlak, cukr a trochu soli, společně zamícháme a přidáme cuketu.

  2. Necháme pod pokličkou dusit, cca 10-15 minut, do úplného změknutí cukety (můžeme případně podlít trochou vody, pokud by to mělo tendenci se připalovat). Nakonec těsně před vypnutím zjemníme smetanou, necháme 2 minutky prohřát a můžeme podávat.

  3. Nejlepší je to vlahé, jen tak s chlebem, ale dá se jíst i teplé např. s rýží nebo použít jako směs na těstoviny.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!