Cuketová směs s klobáskou
Recepty, OstatníSuroviny
- 1 středně velká cuketa
- 1 ostřejší masitá papriková klobása
- 2 střední cibule
- 2 lžíce rajského protlaku
- 1,5 lžíce cukru (dávám třtinový)
- lžička sladké papriky
- trochu soli
- (ale s tou opatrně, protože klobáska může být někdy dost slaná)
- 100 ml 31% smetany
Postup Cuketová směs s klobáskou
Postup přípravy receptu
-
Cuketu omyjeme a nakrájíme na menší kostičky (neloupeme). Na kostičky nakrájíme i klobásu a cibuli, které dáme společně restovat na pánev, cca na 5 minut. Poté přidáme rajský protlak, cukr a trochu soli, společně zamícháme a přidáme cuketu.
Necháme pod pokličkou dusit, cca 10-15 minut, do úplného změknutí cukety (můžeme případně podlít trochou vody, pokud by to mělo tendenci se připalovat). Nakonec těsně před vypnutím zjemníme smetanou, necháme 2 minutky prohřát a můžeme podávat.
Nejlepší je to vlahé, jen tak s chlebem, ale dá se jíst i teplé např. s rýží nebo použít jako směs na těstoviny.