Jarní kopřivová nádivka
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 500 g uzeného masa
- 500 g toastového chleba
- 5 vajec
- sůl
- pepř
- medvědí česnek
- 4 hrsti kopřiv (lze nahradit špenátem)
- strouhanka
- máslo nebo tuk
Postup Jarní kopřivová nádivka
Postup přípravy receptu
-
Uzené maso opláchneme, vložíme do vroucí vody a 30 min vaříme. Uvařené maso necháme vychladnout a nakrájíme na malé kostičky.
Oddělíme žloutky a bílky. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Ve větší míse smícháme žloutky, cca 200 ml vývaru z masa. Přidáme nakrájené maso, nasekané kopřivy a toastový chléb. Vše promícháme, podle chuti osolíme.
Pokud se nám hmota zdá příliš řídká, zahustíme jí strouhankou. V opačném případě přidáme vývar z masa. Nakonec do nádivky zlehka vmícháme sníh z bílků a přendáme do pekáče vymazaného máslem a vysypaného strouhankou.
Pekáč vložíme do předehřáté trouby na 200 °C a pečeme cca 30-40 minut.