Jarní kopřivová nádivka

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

500 g uzeného masa
500 g toastového chleba
5 vajec
sůl
pepř
medvědí česnek
4 hrsti kopřiv (lze nahradit špenátem)
strouhanka
máslo nebo tuk

Postup přípravy receptu

  1. Uzené maso opláchneme, vložíme do vroucí vody a 30 min vaříme. Uvařené maso necháme vychladnout a nakrájíme na malé kostičky.

  2. Oddělíme žloutky a bílky. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Ve větší míse smícháme žloutky, cca 200 ml vývaru z masa. Přidáme nakrájené maso, nasekané kopřivy a toastový chléb. Vše promícháme, podle chuti osolíme.

  3. Pokud se nám hmota zdá příliš řídká, zahustíme jí strouhankou. V opačném případě přidáme vývar z masa. Nakonec do nádivky zlehka vmícháme sníh z bílků a přendáme do pekáče vymazaného máslem a vysypaného strouhankou.

  4. Pekáč vložíme do předehřáté trouby na 200 °C a pečeme cca 30-40 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!