Jarní salát (nejen) se sýrem
Recepty, SalátySuroviny
- 1 svazek ředkviček
- 100 g tvrdého sýru dle chuti (Diplomat, Gouda...)
- 50 g dušené šunky
- 1-2 jarní cibulky, dle velikosti
- 2 vařená vejce
- 50 g majonézy, jogurtu, zakysané smetany (případně kombinace)
- cca 1 lžíce hořčice plnotučné nebo dijonské
- sůl
- pepř mletý - není nutný
Postup Jarní salát (nejen) se sýrem
Postup přípravy receptu
-
Očištěné ředkvičky pokrájíme na plátky nebo měsíčky a dáme do mísy. Přidáme jemně pokrájenou jarní cibulku/y i s částí zelené natě, oloupaná, na kostičky pokrájená vejce, sýr a šunku.
Majolku a hořčici dáme do hrníčku nebo misky, osolíme a dobře promícháme. Je-li třeba, přidáme na zředění maličko okurkového nebo feferonkového láku, ale ne příliš. Kdo chce odlehčenější verzi, použije místo majolky zakysanku nebo jogurt.
Ochucenou majonézu přidáme do mísy s vychlazenými surovinami, dle chuti můžeme opepřit, vše společně zlehka promícháme a můžeme podávat.
Podáváme samostatně nebo s čerstvým pečivem.