Jarní salát (nejen) se sýrem

Recepty, Saláty

Suroviny

1 svazek ředkviček
100 g tvrdého sýru dle chuti (Diplomat, Gouda...)
50 g dušené šunky
1-2 jarní cibulky, dle velikosti
2 vařená vejce
50 g majonézy, jogurtu, zakysané smetany (případně kombinace)
cca 1 lžíce hořčice plnotučné nebo dijonské
sůl
pepř mletý - není nutný

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné ředkvičky pokrájíme na plátky nebo měsíčky a dáme do mísy. Přidáme jemně pokrájenou jarní cibulku/y i s částí zelené natě, oloupaná, na kostičky pokrájená vejce, sýr a šunku.

  2. Majolku a hořčici dáme do hrníčku nebo misky, osolíme a dobře promícháme. Je-li třeba, přidáme na zředění maličko okurkového nebo feferonkového láku, ale ne příliš. Kdo chce odlehčenější verzi, použije místo majolky zakysanku nebo jogurt.

  3. Ochucenou majonézu přidáme do mísy s vychlazenými surovinami, dle chuti můžeme opepřit, vše společně zlehka promícháme a můžeme podávat.

  4. Podáváme samostatně nebo s čerstvým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!