Dortík - jahody ve šlehačkové závěji
Recepty, DortySuroviny
- piškotový korpus
- jahodová marmeláda
- 410 g jahodového kompotu
- čokoláda na posypání
- Krém tvarohový:
- 250 g tvarohu měkkého
- 50 g cukru
- 1 balení 50 g vanilkového pudinku Crème Olé Dr Oetkera bez vaření
- 3 dl mléka studeného
- 250 ml smetany ke šlehání
- 1 balíček ztužovače šlehačky
Postup Dortík - jahody ve šlehačkové závěji
Postup přípravy receptu
-
Tvaroh smíchat s cukrem a vmíchat do něj pudink připravený podle návodu na sáčku.
Piškotový korpus zvlhčit, pokapat šťávou z jahodového kompotu (pro dospělé s rumem nebo jen rumem), tence potřít řidší marmeládou, navršit tvarohový krém, na něj rozmístit okapané jahody a přikrýt šlehačkou ušlehanou se ztužovačem.
Lžičkou ve šlehačce nepravidelně udělat dolíčky. Navrch na ozdobu nastrouhat čokoládu. Dát do lednice vychladit.