Hovězí kousky na žampionech a majoránce
Recepty, Pomalý hrnecSuroviny
- 500 g hovězího masa
- sůl
- pepř
- hladká mouka
- 5 žampionů (větších)
- 1 cibule
- majoránka
- olej (na pánev)
- vývar (na podlití)
Postup Hovězí kousky na žampionech a majoránce
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme je a obalíme v hladké mouce. Na pánvi rozehřejeme olej a maso na něm zprudka opečeme ze všech stran. Takto opečené maso vložíme pomalého hrnce.
Do výpeku přidáme plátek másla, cibuli nakrájenou na kostičky a plátky žampionů a smažíme do zlaté barvy, těsně před odstavením z plotny přidáme trošku majoránky.
Pak to všechno přidáme k opečeným kouskům masa do pomalého hrnce, podlijeme vývarem a hrnec zapneme na pomalé vaření (100°C na 6 hodin). Před koncem programu duchutíme dle chuti, popř. naředíme omáčku do požadované konzistence.