Játrové bramboráčky z trouby

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

500 g kuřecích jater
2 velké brambory (cca 500 g)
1 vejce
2 lžíce solamylu
1,5 lžička soli
lžička pepře
hrst majoránky
2 lžíce sádla
1 větší cibule
4 stroužky česneku
1/2 kypřícího prášku do pečiva

Postup přípravy receptu

  1. Játra očistíme, odblaníme a nakrájíme na menší kousky.

  2. Oloupané brambory nastrouháme jako na bramboráky. Pořádně z nich v dlaních vymačkáme přebytečnou vodu.

  3. Cibuli na sádle osmahneme dozlatova.

  4. Do mísy dáme nastrouhané brambory, játra, solamyl, peč. prášek, všechno koření, sůl, vejce, zchládlou cibuli a promícháme. Na plech dáme pečicí papír, který můžeme lehce přemáznout sádlem nebo použijeme olej ve spreji.

  5. Troubu předehřejeme na 180 st. (dolní + spodní ohřev).

  6. Lžící děláme malé hromádky. Vyjde jich 12.

  7. Pečeme 20 minut, pak obrátíme a ještě 15 minut dopékáme z druhé strany.

  8. Jako příloha se hodí jakýkoliv zeleninový salát. Větší jedlíci mohou i vařené brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!