Játrové bramboráčky z trouby
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 500 g kuřecích jater
- 2 velké brambory (cca 500 g)
- 1 vejce
- 2 lžíce solamylu
- 1,5 lžička soli
- lžička pepře
- hrst majoránky
- 2 lžíce sádla
- 1 větší cibule
- 4 stroužky česneku
- 1/2 kypřícího prášku do pečiva
Postup Játrové bramboráčky z trouby
Postup přípravy receptu
-
Játra očistíme, odblaníme a nakrájíme na menší kousky.
Oloupané brambory nastrouháme jako na bramboráky. Pořádně z nich v dlaních vymačkáme přebytečnou vodu.
Cibuli na sádle osmahneme dozlatova.
Do mísy dáme nastrouhané brambory, játra, solamyl, peč. prášek, všechno koření, sůl, vejce, zchládlou cibuli a promícháme. Na plech dáme pečicí papír, který můžeme lehce přemáznout sádlem nebo použijeme olej ve spreji.
Troubu předehřejeme na 180 st. (dolní + spodní ohřev).
Lžící děláme malé hromádky. Vyjde jich 12.
Pečeme 20 minut, pak obrátíme a ještě 15 minut dopékáme z druhé strany.
Jako příloha se hodí jakýkoliv zeleninový salát. Větší jedlíci mohou i vařené brambory.