Zapečený knedlík s mozzarellou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 malý houskový knedlík
1/2 skleničky zavařeného kuřecího masa
1 smetana ke šlehání
4 vejce
200 g mozzarelly
2 stvoly řapíkatého celeru
6 sterilovaných kukuřičných klásků
špetka soli
špetka mletého pepře
olej
strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Do misky rozklepneme vejce, která rozšleháme se šlehačkou. Lehce osolíme, opepříme a promícháme.

  2. Houskový knedlík a maso nakrájíme na kostičky.

  3. Zapékací mísu vymažeme olejem a vysypeme strouhankou. Rozložíme do ní polovinu nakrájených kostiček knedlíku.

  4. Na knedlíky dáme nakrájené kostičky masa, celer, kukuřici a vše zasypeme zbylou polovinou nakrájeného knedlíku.

  5. Zalijeme připravenou směsí z vajec a šlehačky. Na povrch klademe plátky mozzarelly.

  6. Pečeme ve vyhřáté troubě 30 minut na 200 °C a pak odkryjeme a dopékáme cca 15 minut dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!