Těstoviny s rajčatovo-smetanovou omáčkou

Recepty, Těstoviny

Suroviny

2 polévkové lžíce olivového oleje
2 polévkové lžíce(30 g) másla
1 střední cibule nakrájená nadrobno
4 stroužky česneku utřeného
2 konzervy krájených rajčat (á 400 g)
1 čajová lžička soli (plus podle chuti)
1/2 čajové lžičky čerstvě mletého pepře
1/2 čajové lžičky cukru (nebo podle chuti a podle kyselosti rajčat)
1 hrnek (240 ml) smetany 31%
nastrouhaný Parmezán podle chuti
2 čajové lžičky čerstvé bazalky nasekané na jemno
500 g penne těstovin (Fussili nebo Penne Tagliatelle Fussili)

Postup přípravy receptu

  1. Těstoviny uvaříme podle návodu, scedíme.

  2. Ve středně velkém hrnci rozehřejeme máslo s olejem, přidáme cibule a smažíme cca 15 minut za pravidelného míchání, aby se cibule nespálila. Přidáme česnek, promícháme, smažíme cca 1 minut.

  3. Přidáme rajčata, osolíme, opepříme, vmícháme cukr podle chuti (začneme s měnším množstvím a přidáváme, až ho uzpůsobíme naší chuti).

  4. Za občasného míchání vaříme bez pokličky 30 minut.

  5. Sundáme z plotny a ponorným mixérem několikrát zapulzujeme, abychom v omáčce neměli velké kusy krájených rajčat. Ale pozor - ne zase tak, aby byl z omáčky krém.

  6. Vmícháme smetanu.

  7. Podle chuti vmícháme parmazán, případně dosolíme, dopepříme nebo ještě dosladíme. Vmícháme bazalku a těstoviny, řádně promícháme a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!