Těstoviny s rajčatovo-smetanovou omáčkou
Recepty, TěstovinySuroviny
- 2 polévkové lžíce olivového oleje
- 2 polévkové lžíce(30 g) másla
- 1 střední cibule nakrájená nadrobno
- 4 stroužky česneku utřeného
- 2 konzervy krájených rajčat (á 400 g)
- 1 čajová lžička soli (plus podle chuti)
- 1/2 čajové lžičky čerstvě mletého pepře
- 1/2 čajové lžičky cukru (nebo podle chuti a podle kyselosti rajčat)
- 1 hrnek (240 ml) smetany 31%
- nastrouhaný Parmezán podle chuti
- 2 čajové lžičky čerstvé bazalky nasekané na jemno
- 500 g penne těstovin (Fussili nebo Penne Tagliatelle Fussili)
Postup Těstoviny s rajčatovo-smetanovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Těstoviny uvaříme podle návodu, scedíme.
Ve středně velkém hrnci rozehřejeme máslo s olejem, přidáme cibule a smažíme cca 15 minut za pravidelného míchání, aby se cibule nespálila. Přidáme česnek, promícháme, smažíme cca 1 minut.
Přidáme rajčata, osolíme, opepříme, vmícháme cukr podle chuti (začneme s měnším množstvím a přidáváme, až ho uzpůsobíme naší chuti).
Za občasného míchání vaříme bez pokličky 30 minut.
Sundáme z plotny a ponorným mixérem několikrát zapulzujeme, abychom v omáčce neměli velké kusy krájených rajčat. Ale pozor - ne zase tak, aby byl z omáčky krém.
Vmícháme smetanu.
Podle chuti vmícháme parmazán, případně dosolíme, dopepříme nebo ještě dosladíme. Vmícháme bazalku a těstoviny, řádně promícháme a podáváme.