Smažená hlíva v kukuřičném těstíčku
Recepty, HoubySuroviny
- 10 kusů lupenů hlívy ústřičné
- 150 g kukuřičné mouky do těstíčka
- trochu mouky na obalení hlívy
- 2 žloutky
- 1 lžička sušeného česneku
- trochu teplé vody na zředění
- sůl
Postup Smažená hlíva v kukuřičném těstíčku
Postup přípravy receptu
-
Z hlívy vybereme větší lístky, které mírně osolíme.
Ze žloutků, kukuřičné mouky, sušeného česneku, špetky soli a vody vyšleháme těstíčko husté asi jako kapání do polévky. Podle hustoty přidáme mouku, pokud je řídké, nebo vodu, pokud je husté.
Hlívu obalíme nejdříve v mouce a následně v těstíčku a smažíme na mírkém ohni z obou stran dorůžova. Podáváme s bramborovou kaší.