Smažená hlíva v kukuřičném těstíčku

Recepty, Houby

Suroviny

10 kusů lupenů hlívy ústřičné
150 g kukuřičné mouky do těstíčka
trochu mouky na obalení hlívy
2 žloutky
1 lžička sušeného česneku
trochu teplé vody na zředění
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Z hlívy vybereme větší lístky, které mírně osolíme.

  2. Ze žloutků, kukuřičné mouky, sušeného česneku, špetky soli a vody vyšleháme těstíčko husté asi jako kapání do polévky. Podle hustoty přidáme mouku, pokud je řídké, nebo vodu, pokud je husté.

  3. Hlívu obalíme nejdříve v mouce a následně v těstíčku a smažíme na mírkém ohni z obou stran dorůžova. Podáváme s bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!