Kuřecí / krůtí plátky se žampiony, řapíkatým celerem a smetanou
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 velká kuřecí prsa
- cca 400 g krůtích plátků
- pórek (asi 25 cm)
- 3 stonky řapíkatého celeru
- 1 krabička žampionů (měla jsem 250 g)
- olivový olej
- sůl
- mletý kmín
- 500 ml sojové / ovesné smetany
Postup Kuřecí / krůtí plátky se žampiony, řapíkatým celerem a smetanou
Postup přípravy receptu
-
Maso omyjeme a nakrájíme na plátky tak, aby byly všechny stejné a přibližně stejně silné. Pórek nakrájíme na kolečka, řapíkatý celer na půlkolečka. Žampiony rozkrájíme na stejně velké kousky.
Plátky masa z obou stran osolíme a z jedné strany posypeme mletým kmínem.
Kastrol vymažeme olivovým olejem, na dno dáme pórek a řapíkatý celer. Na to položíme plátky masa, podlijeme vodou asi do poloviny výšky masa a dáme do trouby na cca 180 stupňů.
Kontrolujeme každých cca 30 minut, podle potřeby podlijeme vodou.
Když je maso měkké, přidáme žampiony a zalijeme smetanou.
Vrátíme do trouby a necháme dusit, než jsou žampiony měkké.
Podáváme s rýží, kuskusem, bramborami...