Kuřecí / krůtí plátky se žampiony, řapíkatým celerem a smetanou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 velká kuřecí prsa
cca 400 g krůtích plátků
pórek (asi 25 cm)
3 stonky řapíkatého celeru
1 krabička žampionů (měla jsem 250 g)
olivový olej
sůl
mletý kmín
500 ml sojové / ovesné smetany

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme a nakrájíme na plátky tak, aby byly všechny stejné a přibližně stejně silné. Pórek nakrájíme na kolečka, řapíkatý celer na půlkolečka. Žampiony rozkrájíme na stejně velké kousky.

  2. Plátky masa z obou stran osolíme a z jedné strany posypeme mletým kmínem.

  3. Kastrol vymažeme olivovým olejem, na dno dáme pórek a řapíkatý celer. Na to položíme plátky masa, podlijeme vodou asi do poloviny výšky masa a dáme do trouby na cca 180 stupňů.

  4. Kontrolujeme každých cca 30 minut, podle potřeby podlijeme vodou.

  5. Když je maso měkké, přidáme žampiony a zalijeme smetanou.

  6. Vrátíme do trouby a necháme dusit, než jsou žampiony měkké.

  7. Podáváme s rýží, kuskusem, bramborami...


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!