Karamelizované hrušky s vanilkovou omáčkou Anglaise

Recepty, Moučníky

Suroviny

2 velké hrušky
100 g másla
2 lžíce krupicového cukru
omáčka Créme Anglaise:
250 ml smetany ke šlehání
1 lžička vanilkového extraktu Vanilleschoten
30 g moučkového cukru
2 žloutky

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve připravíme omáčku Anglaise. Žloutky vložíme do kastrolku a umícháme je s cukrem do hladké světlé pěny.

  2. Smetanu nalijeme do jiného kastrolku, přidáme lžičku vanilkového extraktu a na nejnižší teplotě zahříváme až k bodu varu.

  3. Za občasného promíchání pak udržujeme při lehkém probublání asi 5 minut.

  4. Horkou smetanu poté po malých částech pomalu vléváme do žloutkové směsi a stále šleháme.

  5. Vrátíme na plotýnku s nízkou teplotou a za stálého míchání uvedeme téměř k bodu varu.

  6. Po zhoustnutí omáčky odstavíme a občas promíchneme.

  7. Hrušky oloupeme, rozkrojíme, odstraníme jádřince a nakrájíme na plátky.

  8. Na pánvi roztopíme máslo a hrušky opékáme dozlatova.

  9. Přisypeme cukr a necháme vše zkaramelizovat.

  10. Opečené plátky hrušek vyjímáme z tuku na talíř a při podávání je přeléváme vlažnou vanilkovou omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!