Slepičí polévka s játrovou rýží

Recepty, Polévky

Suroviny

1 slepice
1/4 celeru
1 mrkev
1 petržel
kousek pórku
cibule
česnek
3 kuličky nového koření
1 bobkový list
celý pepř
sůl
vařené nudle do polévky
200 g kuřecích jater
1 vejce
1 lžíce změklého másla
2-3 stroužky česneku
strouhanka podle potřeby na zahuštění
sůl
pepř
špetka majoránky

Postup přípravy receptu

  1. Slepici (měla jsem domácí) vložíme do studené vody, přidáme koření a dáme vařit. V polovině vaření přidáme zeleninu a dovaříme do měkka. Uvařenou polévku scedíme a dáme zpět vařit.

  2. Mezitím uděláme játrovou rýži. Rozmixovaná játra smícháme se všemi přísadami a protlačíme přes cedník na halušky. Povaříme, přidáme nakrájenou mrkev a dochutíme. Doplníme vařenými nudlemi a petrželí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!