Slepičí polévka s játrovou rýží
Recepty, PolévkySuroviny
- 1 slepice
- 1/4 celeru
- 1 mrkev
- 1 petržel
- kousek pórku
- cibule
- česnek
- 3 kuličky nového koření
- 1 bobkový list
- celý pepř
- sůl
- vařené nudle do polévky
- 200 g kuřecích jater
- 1 vejce
- 1 lžíce změklého másla
- 2-3 stroužky česneku
- strouhanka podle potřeby na zahuštění
- sůl
- pepř
- špetka majoránky
Postup Slepičí polévka s játrovou rýží
Postup přípravy receptu
-
Slepici (měla jsem domácí) vložíme do studené vody, přidáme koření a dáme vařit. V polovině vaření přidáme zeleninu a dovaříme do měkka. Uvařenou polévku scedíme a dáme zpět vařit.
Mezitím uděláme játrovou rýži. Rozmixovaná játra smícháme se všemi přísadami a protlačíme přes cedník na halušky. Povaříme, přidáme nakrájenou mrkev a dochutíme. Doplníme vařenými nudlemi a petrželí.