Pečený králík na kmíně

Recepty, Jiné maso

Suroviny

1 králík
1 PL slunečnicového oleje
2 hrnky zeleninového vývaru
8 snítek tymiánu
2 lžičky drceného kmínu
2 lžičky celého kmínu
6 kuliček nového koření
6 kuliček barevného pepře
4 bobkové listy
3 jarní cibulky
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Králíka naporcujeme, část hrudi a vykostěnou páteř můžeme použít na vývar, kusy masa k pečení osolíme. Cibulky očistíme a nakrájíme na kolečka, nať nakrájíme též, ale ponecháme až k podávání na talíři.

  2. Dno pekáče vytřeme olejem, přidáme cibulky a přidáme maso. Stehna necháme jako okraje a mezi ně naskládáme přední běhy a vykostěné válečky z páteře.. Důkladně okmínujeme, navrch dáme snítky tymiánu a podlijeme hrnkem vývaru. Přikryjeme a necháme péct při 180°C asi 45 minut.

  3. Poté maso podlijeme výpekem, přidáme zbylý vývar a pokračujeme v pečení, dokud není maso zcela měkké. Podávala jsem posypané cibulkovou natí a s bramborovými knedlíky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!