Pečený králík na kmíně
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 1 králík
- 1 PL slunečnicového oleje
- 2 hrnky zeleninového vývaru
- 8 snítek tymiánu
- 2 lžičky drceného kmínu
- 2 lžičky celého kmínu
- 6 kuliček nového koření
- 6 kuliček barevného pepře
- 4 bobkové listy
- 3 jarní cibulky
- sůl
Postup Pečený králík na kmíně
Postup přípravy receptu
-
Králíka naporcujeme, část hrudi a vykostěnou páteř můžeme použít na vývar, kusy masa k pečení osolíme. Cibulky očistíme a nakrájíme na kolečka, nať nakrájíme též, ale ponecháme až k podávání na talíři.
Dno pekáče vytřeme olejem, přidáme cibulky a přidáme maso. Stehna necháme jako okraje a mezi ně naskládáme přední běhy a vykostěné válečky z páteře.. Důkladně okmínujeme, navrch dáme snítky tymiánu a podlijeme hrnkem vývaru. Přikryjeme a necháme péct při 180°C asi 45 minut.
Poté maso podlijeme výpekem, přidáme zbylý vývar a pokračujeme v pečení, dokud není maso zcela měkké. Podávala jsem posypané cibulkovou natí a s bramborovými knedlíky.