Kotlety s česnekem
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4 vepřové kotlety bez kosti
- 3 lžíce slunečnicového oleje
- sůl
- mletý černý pepř
- Na šťávu:
- 100 ml vody
- 1 lžička plnotučné hořčice
- 1 lžička sójové omáčky
- 1 lžička kukuřičného škrobu
- 1 lžička polévkového koření (Magi)
- 1 - 2 stroužky česneku
Postup Kotlety s česnekem
Postup přípravy receptu
-
Česnek oloupeme a nastrouháme na jemné nudličky. Ve vodě rozmícháme hořčici, sójovou omáčku, tekuté polévkové koření a škrob. Kotlety z obou stran naklepeme, osolíme a opepříme.
V pánvi na rozehřátém oleji je opečeme z obou stran. Poté je dáme na talíře. Do pánve dáme česnek, promícháme, vlijeme směs na šťávu a krátce povaříme.
Dochutíme solí a kotlety na talířích s ní polijeme. Podáváme s opečenými brambory nebo hranolky a tatarskou omáčkou.