Krkovička v marinádě na neděli

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

2 pláty z krkovice
1 cibule
1 krabička Hermelínu
sůl
1 lžička hladké mouky
Na marinádu:
1 lžíce bazalky
1 lžička rozmarýnu
olivový olej
1 lžička Vegety
1 lžička steakového koření
3 stroužky česneku -rozmačkané

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si marinádu, do misky si dáme koření-rozmarýn, bazalku, rozmarýn, steikové koření, Vegetu, přidáme rozmačkaný česnek, zalijeme olejem, promícháme a dáme do ní připravené maso, které naklepáme a osolíme, necháme v marinádě nejméně 2 hodiny, čím déle, tím lépe.

  2. Na pánev si dáme trochu ochuceného oleje z marinády, na něm prudce opečeme 2x maso z obou stran, pak ho vyndáme.

  3. Do pánve dáme osmažit nakrájenou cibuli nadrobno a přidáme všechnu marinádu, přivedeme k varu a v malém množství vody rozmícháme mouku, vlijeme do pánve k oleji a převaříme tak, abychom měli šťávu.

  4. Maso vrátíme a navrch si naaranžujeme Hermelín na plátky, přikryjeme poklicí, aby se nám Hermelín roztavil a pak hned servírujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!