Špízy anticucho s paprikovou pastou Ají
Recepty, GrilováníSuroviny
- Papriková pasta:
- 2 žluté papriky
- 1 červená feferonka
- Špízy:
- 300 g kuřecích prsních řízků
- 300 g kuřecích jater
- olej na restování
- sůl
- Marináda:
- 5 lžic paprikové pasty Ají
- 1 utřený stroužek česneku
- špetka mletého kmínu
- špetka oregana
- hrubě drcený pepř
- 1 lžíce oleje
Postup Špízy anticucho s paprikovou pastou Ají
Postup přípravy receptu
-
Papriková pasta: Papriky a feferonku opláchněte, odstraňte jádřince a nakrájejte na větší kousky. Dejte do rendlíku, zalijte asi 100 ml vody a na mírném plameni duste, až se papriky rozvaří a veškerá tekutina odpaří. Poté papriky propasírujte přes sítko, a pokud vzniklou pastu nebudete používat hned, uložte ji do lednice, kde vydrží i několik dnů.
Špízy: Marinádu připravte důkladným promícháním všech ingrediencí. Omytá kuřecí prsa nakrájejte na větší kusy a osolte. Kuřecí játra opláchněte, odblaňte a nakrájejte také na větší kusy. Prsa i játra vložte do marinády a nechte minimálně 20 minut odpočinout. Pak vytvořte čtyři špízy - dva z prsou a dva z jater - a zprudka je opečte na rozpálené pánvi s olejem nebo na grilu. Játrové špízy osolte až nakonec. Podávejte nejlépe se smaženými lupínkami ze sladkých brambor - batátů, nebo s opečenými bramborami.