Špízy anticucho s paprikovou pastou Ají

Recepty, Grilování

Suroviny

Papriková pasta:
2 žluté papriky
1 červená feferonka
Špízy:
300 g kuřecích prsních řízků
300 g kuřecích jater
olej na restování
sůl
Marináda:
5 lžic paprikové pasty Ají
1 utřený stroužek česneku
špetka mletého kmínu
špetka oregana
hrubě drcený pepř
1 lžíce oleje

Postup přípravy receptu

  1. Papriková pasta: Papriky a feferonku opláchněte, odstraňte jádřince a nakrájejte na větší kousky. Dejte do rendlíku, zalijte asi 100 ml vody a na mírném plameni duste, až se papriky rozvaří a veškerá tekutina odpaří. Poté papriky propasírujte přes sítko, a pokud vzniklou pastu nebudete používat hned, uložte ji do lednice, kde vydrží i několik dnů.

  2. Špízy: Marinádu připravte důkladným promícháním všech ingrediencí. Omytá kuřecí prsa nakrájejte na větší kusy a osolte. Kuřecí játra opláchněte, odblaňte a nakrájejte také na větší kusy. Prsa i játra vložte do marinády a nechte minimálně 20 minut odpočinout. Pak vytvořte čtyři špízy - dva z prsou a dva z jater - a zprudka je opečte na rozpálené pánvi s olejem nebo na grilu. Játrové špízy osolte až nakonec. Podávejte nejlépe se smaženými lupínkami ze sladkých brambor - batátů, nebo s opečenými bramborami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!