Kuřecí špízy s brambory z parního hrnce
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 80 g kuřecích prsou
- 50 g kuřecích jater
- 25 g šunkové klobásy
- 25 g cibule
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- 170 g oloupaných brambor (na přílohu)
- čerstvá majoránka
Postup Kuřecí špízy s brambory z parního hrnce
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí maso a játra nakrájíme na větší kousky, klobásu na kolečka a cibuli podélně na čtvrtky a ještě překrojíme napůl. Záleží na její velikosti. Maso a játra osolíme a opepříme. Můžeme použít i jiné oblíbené koření. Všechny ingredience střídavě napíchneme na kovovou jehlu nebo na špejli. Celý špíz důkladně zabalíme do fólie, konce zakroutíme, aby nemohla při vaření vytékat šťáva.
Zabalený špíz vložíme do parního hrnce a vaříme zhruba 15 minut. Pak přidáme na menší kousky nakrájené, lehce osolené brambory smíchané s čerstvou majoránkou a vaříme ještě dalších cca 15 minut.
Po dohotovení vyjmeme špíz na talíř a odstraníme fólii. Na talíř proto, abychom zachytili šťávu. Přidáme brambory a podáváme. Jídlo je dobré doplnit nějakým zeleninovým salátem, v mém případě z kysaného zelí.