Hruškový koláč s vínem

Recepty, Moučníky

Suroviny

asi 700 g hrušek
3 lžíce citrónové šťávy
1,5 hrnku polohrubé mouky
3/4 hrnku krystalového cukru
6 lžic cukru na posypání
1/2 hrnku másla nebo tuku na pečení
1 lžíce cukru na posypání
3 vejce
1/3 hrnku suchého bílého vína
2 lžičky mleté skořice
3 lžičky na posypání
1,5 lžičky prášku do pečiva
špetka soli

Postup přípravy receptu

  1. Hrušky ošúpeme, vyberieme jadrovník, narežeme na menšie kúsky. Pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme postáť, kým urobíme cesto.

  2. Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny, všľaháme tuk, primiešame múku s práškom do pečiva, štipku soli a 2 lyžičky škorice. Prilejeme víno a dobre vymiešame.

  3. Polovicu cesta nalejeme do vymastenej tortovej formy. Poukladáme naň hrušky, posypeme škoricou a 3 lyžicami cukru. Vylejeme druhú polovicu cesta (nie je chybou, ak cesto nepokryje všetky hrušky).

  4. Na povrch dáme kúsočky tuku, posypeme 3 lyžicami cukru a dáme piecť do stredne vyhriatej rúry. Pečieme asi 25 – 30 minút (skontrolujeme dreveným špáradlom alebo ihlou).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!