Hruškový koláč s vínem
Recepty, MoučníkySuroviny
- asi 700 g hrušek
- 3 lžíce citrónové šťávy
- 1,5 hrnku polohrubé mouky
- 3/4 hrnku krystalového cukru
- 6 lžic cukru na posypání
- 1/2 hrnku másla nebo tuku na pečení
- 1 lžíce cukru na posypání
- 3 vejce
- 1/3 hrnku suchého bílého vína
- 2 lžičky mleté skořice
- 3 lžičky na posypání
- 1,5 lžičky prášku do pečiva
- špetka soli
Postup Hruškový koláč s vínem
Postup přípravy receptu
-
Hrušky ošúpeme, vyberieme jadrovník, narežeme na menšie kúsky. Pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme postáť, kým urobíme cesto.
Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny, všľaháme tuk, primiešame múku s práškom do pečiva, štipku soli a 2 lyžičky škorice. Prilejeme víno a dobre vymiešame.
Polovicu cesta nalejeme do vymastenej tortovej formy. Poukladáme naň hrušky, posypeme škoricou a 3 lyžicami cukru. Vylejeme druhú polovicu cesta (nie je chybou, ak cesto nepokryje všetky hrušky).
Na povrch dáme kúsočky tuku, posypeme 3 lyžicami cukru a dáme piecť do stredne vyhriatej rúry. Pečieme asi 25 – 30 minút (skontrolujeme dreveným špáradlom alebo ihlou).