Churros s chilli čokoládou podle Dity P.

Recepty, Moučníky

Suroviny

Churros:
250 ml vody
75 g másla
2 lžíce hnědého cukru
125 g hladké mouky
1/2 lžičky soli
2 vejce
1/2 lžičky vanilkového extraktu
olej (na smažení)
moučkový cukr (na obalení, ale není nutné)
skořice (na obalení, ale není nutné)
Mexická čokoláda:
250 ml smetany na šlehání
75 ml mléka
40 g hnědého cukru (dala jsem 1PL)
140 g kvalitní hořké čokolády
1 lžička vanilkového extraktu
špetka chilli
špetka soli

Postup přípravy receptu

  1. V rendlíku přivedeme k varu vodu s máslem, přidáme cukr a pomalu povaříme do rozpuštění. Zesílíme plamen a přisypeme mouku se solí. Vařečkou poctivě mícháme až do té doby, než se těsto začne odlepovat od stěn hrnce.

  2. Odstavíme z plamene a necháme lehce vychladnout. Pak postupně vmícháme celá vejce, pěkně jedno po druhém. Vymícháme do hladkého a lesklého těsta, do kterého na úplný závěr vmícháme vanilkový extrakt.

  3. Jedná se vlastně o sladkou obdobu klasického odpalovaného těsta na věnečky, větrníky a další dobroty.

  4. Rozpálíme dostatečné množství oleje a z cukrářského sáčku s řezanou špičkou, naplněného chladným těstem, vytláčíme do oleje kousky dlouhé cca 10 cm (nebo jak se podaří).

  5. Otáčíme a smažíme do dozlatova. Usmažené necháme okapat na papírové utěrce a obalíme v moučkovém cukru se skořicí (neobalovala jsem, jsou dost sladké).

  6. V mezičase, kdy těsto chladne si připravíme čokoládu. Na plotně přivedeme téměř k varu směs mléka, smetany, koření a cukru, nalámané čokolády a vanilkového extrakt a zvolna vaříme a mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí a směs krásně nespojí.

  7. Čokoládu nalijeme do misky a podáváme k teplým churros.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!