Kuřecí steak ze stehna a la čína
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 kuřecí stehna
- koření - čína nebo kari... dle chuti
- sůl
- solamyl (bramborový škrob)
- olej
- Dále:
- 100 g pórku
- 100 g červené papriky
- 100 g mrkve
- 60 g řapíkatého celeru
- sojová omáčka dle chuti
- solamyl (bramborový škrob)
- chilli omáčka
- voda
Postup Kuřecí steak ze stehna a la čína
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí stehna vykostíme, v masité části uděláme pár hlubších zářezů, kůži z druhé stany necháme (nemusíme), osolíme, okořeníme dle chuti a promneme, aby se koření dostalo i do zářezů a necháme krátce odležet.
Mezitím pokrájíme zeleninu. Mrkev a pórek na kolečka, papriku na nudličky a řapík na plátky.
Na malém množství rozpáleného oleje osmažíme vykostěná kořeněná stehna, která jsme těsně před smažením zaprášili troškou solamylu. Do pánve je vložíme nejprve kůží dolů a tak je osmažíme dozlatova a dokřupava, až poté otočíme a dosmažíme z druhé strany opět dozlatova.
Steaky z pánve vyndáme na nahřátý talíř a do výpeku přisypeme pokrájenou zeleninu, kterou zprudka smažíme za občasného promíchání do mírného změknutí.
K zelenině přilijeme necelý decilitr vody smíchaný s troškou solamylu, asi lžící sojové omáčky, promícháme a krátce provaříme do krémové konzistence sosu. Ochutíme dle požadované chuti pikantní nebo sladkou chilli omáčkou, případně dosolíme, promícháme a můžeme podávat.
Steaky se zeleninou podáváme s rýží nebo bramborovou přílohou (vařeným bramborem či hranolky).