Kuřecí salát honey mustard

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 silnější kuřecí prsa
olej
Marináda/Dresing:
3 lžíce medu
3 lžíce kremžské hořčice
2 lžíce Dijon hořčice
2 lžíce Extra Virgin olivového oleje
2 lžíce jablečného octa
3 stroužky česneku -prolisovaného (méně či více dle vlastní chuti)
sůl
Salát:
1/2 ledového salátu - natrhaný na kousky
9 cherry rajčátek (dala jsem 3 na porci) - rozpůlené
1 větší avokádo - oloupané, nakrájené na tenké plátky
1 hrnek mražené kukuřice - uvařené
1 střední červená cibule - nakrájená na slabší půlměsíčky

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme všechny ingredience na marinádu a do poloviny vložíme maso, důkladně obalíme a necháme aspoň půl hodinu v chladnu uležet, druhou polovinu uložíme samotnou do lednice.

  2. Na pánvi rozpálíme olej a důkladně z obou stran maso osmahneme, aby i uvnitř zůstalo bílé. Poté ho nakrájíme na plátky.

  3. Ingredience na salát naskládáme na servírovací talíř, navrch naskládáme pár plátků masa a zalijeme druhou polovinou vychladlé marinády na každém talíři.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!