Mleté řízky s Hermelínem v pivním těstíčku

Recepty, Mleté maso

Suroviny

500 g mletého vepřového masa
1 vejce
1 starší rohlík
2-3 lžíce hladké mouky
100 ml mléka
petrželka
1 Hermelín
lžička hořčice
sůl
pepř
Těstíčko:
200 ml piva
2 vejce
mouka hladká
špetka soli
špetka cukru
pepř
lžíce oleje
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve nakrájíme rohlík a zalijeme mlékem.

  2. Necháme nasáknout a smícháme s masem, sýrem nakrájeným na kostičky a všemi přísadami.

  3. Tvoříme ploché řízky a necháme vychladit. Bude se s tím lépe pracovat.

  4. Těstíčko dobře umícháme a maso v něm namáčíme.

  5. Smažíme na rozpáleném oleji z obou stran do zlaté barvy.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!