Mleté řízky s Hermelínem v pivním těstíčku
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 500 g mletého vepřového masa
- 1 vejce
- 1 starší rohlík
- 2-3 lžíce hladké mouky
- 100 ml mléka
- petrželka
- 1 Hermelín
- lžička hořčice
- sůl
- pepř
- Těstíčko:
- 200 ml piva
- 2 vejce
- mouka hladká
- špetka soli
- špetka cukru
- pepř
- lžíce oleje
- olej na smažení
Postup Mleté řízky s Hermelínem v pivním těstíčku
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve nakrájíme rohlík a zalijeme mlékem.
Necháme nasáknout a smícháme s masem, sýrem nakrájeným na kostičky a všemi přísadami.
Tvoříme ploché řízky a necháme vychladit. Bude se s tím lépe pracovat.
Těstíčko dobře umícháme a maso v něm namáčíme.
Smažíme na rozpáleném oleji z obou stran do zlaté barvy.