Mušle s kokosovým mlékem a čerstvým pepřem
Recepty, Mořské plodySuroviny
- 1 kg čerstvých slávek
- 250 g šalotky
- 2 lžíce rýžového (sojového) oleje
- 1 lžíce zelené kari pasty
- 30 g čerstvého zeleného pepře
- 0,4 l kokosového mléka
- 30 g thajské bazalky
Postup Mušle s kokosovým mlékem a čerstvým pepřem
Postup přípravy receptu
-
Oloupanou šalotku, nakrájenou podélně na čtvrtiny, nechte na oleji zesklovatět. Přidejte kari pastu, čerstvý pepř, včetně větviček, a polovinu bazalky natrhané na kousky i se stvoly. Zalijte kokosovým mlékem, přiveďte k varu a vařte asi 5 min. Odstavte a nechte 30-60 minut stát.
Mušle přeberte, poničené vyhoďte, na otevřené poklepejte, nezavřou-li se, vyhoďte je. Odstraňte vousy. Propláchněte je studenou vodou, nemáčejte je příliš, ztratily by chuť moře.
Kokosovou omáčku přiveďte k varu, vhoďte mušle, přiklopte a za občasného potřásání pánví vařte asi 4 minuty. Na konci přidejte druhou polovinu bazalky a podávejte. Neotevřené mušle nekonzumujte.