Mušle na cideru
Recepty, Mořské plodySuroviny
- 1 kg slávek
- 2 lžíce chuťově neutrálního oleje
- 1/2 pórku
- 3 jarní cibulky
- 1/2 bulvy fenyklu
- 0,33 l suchého cideru
- 2 citróny
- 1/2 svazku hladkolisté petržele
- čerstvě mletý pepř
- sůl
Postup Mušle na cideru
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu očistěte. Pórek, bílé části cibulek a fenykl nakrájejte.
Mušle přeberte, poničené vyhoďte, na otevřené poklepejte, nezavřou-li se, vyhoďte je. Odstraňte vousy. Mušle propláchněte studenou vodou, nemáčejte je příliš, ztratily by chuť moře.
Do hluboké pánve vlijte olej, vsypte zeleninu a nechte zavadnout. Zalijte ciderem a duste asi 7 minut. Přidejte mušle a zakryjte. Za občasného potřásání vařte, dokud se mušle neotevřou, zavřené vyhoďte.
Přidejte citrónovou šťávu, opepřete, posypte nasekanou petrželkou a nadrobno nakrájenou zelenou částí cibulky, případně osolte a podávejte.