Kuřecí steaky po toskánsku

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

100 g brynzy nebo měkkého sýra (můžete použít i na kousky natrhané nebo nařezané plátkové sýry, např. Gouda apod.)
50 g nadívaných zelených oliv
3 snítky čerstvého tymiánu (1-2 lžičky sušeného)
2 cibule
2 velké papriky (kapie-červená a oranžová nebo žlutá)
3 stehenní kuřecí steaky
sůl
1 lžička směsi 4 pepřů (čerstvě pomlít nebo rozetřít)
2 lžíce hořčice
3 lžičky sezamových semínek
4-5 lžic oleje
125 ml červeného vína

Postup přípravy receptu

  1. Sýr nakrájíme na drobno nebo nadrobíme, olivy překrájíme na plátky.

  2. Z tymiánu utrháme lístky, nškolik jich odložíme.

  3. Oloupanou cibuli nakrájíme nebo postrouháme na kolečka.

  4. Papriku očistíme a pokrájíme na nudličky.

  5. Polovinu cibule a paprik zatím odložíme.

  6. Steaky naklepeme, potřeme hořčicí, posypeme sezamovým semínkem a několika lístky tymiánu, obložíme sýrem, olivami a polovinou zeleniny. Svineme je do závitků a sepneme nebo svážeme.

  7. Závitky opečeme na 3 lžících oleje. Přidáme víno a 125 ml vody a dusíme na mírném ohni asi 40 min. Vyjmeme je a udržujeme teplé.

  8. Rozehřejeme zbylý olej, na něm opečeme druhou polovinu cibule a papriky a přidáme k vypečené šťávě, povaříme, osolíme a opepříme. Podáváme s těstovinami a zdobíme bylinkami se zbytkem tymiánu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!