Kuřecí steaky po toskánsku
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 100 g brynzy nebo měkkého sýra (můžete použít i na kousky natrhané nebo nařezané plátkové sýry, např. Gouda apod.)
- 50 g nadívaných zelených oliv
- 3 snítky čerstvého tymiánu (1-2 lžičky sušeného)
- 2 cibule
- 2 velké papriky (kapie-červená a oranžová nebo žlutá)
- 3 stehenní kuřecí steaky
- sůl
- 1 lžička směsi 4 pepřů (čerstvě pomlít nebo rozetřít)
- 2 lžíce hořčice
- 3 lžičky sezamových semínek
- 4-5 lžic oleje
- 125 ml červeného vína
Postup Kuřecí steaky po toskánsku
Postup přípravy receptu
-
Sýr nakrájíme na drobno nebo nadrobíme, olivy překrájíme na plátky.
Z tymiánu utrháme lístky, nškolik jich odložíme.
Oloupanou cibuli nakrájíme nebo postrouháme na kolečka.
Papriku očistíme a pokrájíme na nudličky.
Polovinu cibule a paprik zatím odložíme.
Steaky naklepeme, potřeme hořčicí, posypeme sezamovým semínkem a několika lístky tymiánu, obložíme sýrem, olivami a polovinou zeleniny. Svineme je do závitků a sepneme nebo svážeme.
Závitky opečeme na 3 lžících oleje. Přidáme víno a 125 ml vody a dusíme na mírném ohni asi 40 min. Vyjmeme je a udržujeme teplé.
Rozehřejeme zbylý olej, na něm opečeme druhou polovinu cibule a papriky a přidáme k vypečené šťávě, povaříme, osolíme a opepříme. Podáváme s těstovinami a zdobíme bylinkami se zbytkem tymiánu.