Panádlová zahradnická cibulačka
Recepty, PolévkySuroviny
- 4 větší cibule
- 3 housky den staré
- 2 lžíce hladké mouky
- 60 g másla
- 1,5 litru vody
- 1 mrkev
- 1 petrželka s natí
- 2–3 řapíky řapíkatého celeru
- 1–2 vejce
- 1 lahůdková cibulka
- petrželka
- 3–4 lžičky vinného octa (nejlépe balzamiko tmavý)
- 2 dl bílého vína
Postup Panádlová zahradnická cibulačka
Postup přípravy receptu
-
Cibule oloupeme, pokrájíme a necháme na másle (40 g) zezlátnout. Zaprášíme hladkou moukou a uděláme žlutou jíšku.
Vodu s na kostečky pokrájenými houskami přivedeme k varu, vlijeme do ní víno,, zavaříme do ní cibulovou jíšku a půl hodiny dobře provaříme, až bude pečivo rozvařené.
Pak obsah rozmixujeme a přidáme do něj hrubě postrouhanou kořenovou zeleninu s pokrájenými listy z řapíků celeru, kterou jsme si předtím orestovali na rozpáleném másle (20 g) v pánvi zvlášť, a vaříme polévku přikrytou a za častého míchání, až do změknutí kořenové zeleniny, hlavně mrkve.
Nakonec vmícháme do polévky rozkvedlaná vejce a dovaříme. Do uvařené polévky dáme jemně posekané zelené natě (petrželka, cibulka...), rozporcujeme na talíře a pokapeme tmavým octem. Jako top můžeme dát lístky máty, dobře lsdí chuťově s polévkou a tmavým octem. Polévku můžete i procedit.