Panádlová zahradnická cibulačka

Recepty, Polévky

Suroviny

4 větší cibule
3 housky den staré
2 lžíce hladké mouky
60 g másla
1,5 litru vody
1 mrkev
1 petrželka s natí
2–3 řapíky řapíkatého celeru
1–2 vejce
1 lahůdková cibulka
petrželka
3–4 lžičky vinného octa (nejlépe balzamiko tmavý)
2 dl bílého vína

Postup přípravy receptu

  1. Cibule oloupeme, pokrájíme a necháme na másle (40 g) zezlátnout. Zaprášíme hladkou moukou a uděláme žlutou jíšku.

  2. Vodu s na kostečky pokrájenými houskami přivedeme k varu, vlijeme do ní víno,, zavaříme do ní cibulovou jíšku a půl hodiny dobře provaříme, až bude pečivo rozvařené.

  3. Pak obsah rozmixujeme a přidáme do něj hrubě postrouhanou kořenovou zeleninu s pokrájenými listy z řapíků celeru, kterou jsme si předtím orestovali na rozpáleném másle (20 g) v pánvi zvlášť, a vaříme polévku přikrytou a za častého míchání, až do změknutí kořenové zeleniny, hlavně mrkve.

  4. Nakonec vmícháme do polévky rozkvedlaná vejce a dovaříme. Do uvařené polévky dáme jemně posekané zelené natě (petrželka, cibulka...), rozporcujeme na talíře a pokapeme tmavým octem. Jako top můžeme dát lístky máty, dobře lsdí chuťově s polévkou a tmavým octem. Polévku můžete i procedit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!