Fazolkové kernotto (špaldové kroupy)
Recepty, Mikrovlnná troubaSuroviny
- 150 g špaldových krup (obchodní název Kernotto)
- 150 g mražených fazolek (lze i čerstvé, sterilované)
- česnekové koření s bylinkami dle chuti
- mletý růžový pepř
- sůl dle chuti
- chilli omáčka (dle chuti)
- čerstvé bylinky (jen pár lístků od každé, nebo špetička sušeného)
- zeleninový vývar (stačí i voda)
Postup Fazolkové kernotto (špaldové kroupy)
Postup přípravy receptu
-
Všechny ingredience dáme do nádoby vhodné do mikrovlnky. Zalijeme vývarem asi 1 cm nad výši směsi. Vlníme na 500 W asi 25 minut. Tekutina by měla být vyvařená, krupky i fazolky měkké na skus, nerozvařené. Dochutíme a ještě necháme 5 minut odpočinout. V tomto vedru rychlé, syté a přitom lehké jídlo.