Dobré rohlíky k snídani

Recepty, Domácí pekárna

Suroviny

350 g chlebové mouky
150 g žitné mouky
400 ml vlažného mléka
1 žloutek
2 PL oleje
1 ČL cukru
1 1/2 ČL soli
1 ČL Sladěnky (nemusí být)
můžeme přidat různá semínka (sezamové, lnění, slunečnicové) zhruba 1 PL
20 g droždí

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, sypké a zapneme program Těsto.

  2. Po vykynutí těsto rozdělíme na 8 dílů a z každého dílu vyválíme rohlík nebo jiný tvar pečiva.

  3. Necháme ješte asi 20 minut kynout na plechu, pomažeme rozšlehaným vejcem a posypeme semínky nebo mákem či kmínem.

  4. Troubu vyhřejeme na 200°C, vložíme rohlíky a po 10 minutách stáhneme na 180°C a dopečeme asi 15 minut.

  5. Používám horkovzdušnou troubu a každá trouba peče jinak, tak si to musí každý ohlídat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!