Dobré rohlíky k snídani
Recepty, Domácí pekárnaSuroviny
- 350 g chlebové mouky
- 150 g žitné mouky
- 400 ml vlažného mléka
- 1 žloutek
- 2 PL oleje
- 1 ČL cukru
- 1 1/2 ČL soli
- 1 ČL Sladěnky (nemusí být)
- můžeme přidat různá semínka (sezamové, lnění, slunečnicové) zhruba 1 PL
- 20 g droždí
Postup Dobré rohlíky k snídani
Postup přípravy receptu
-
Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, sypké a zapneme program Těsto.
Po vykynutí těsto rozdělíme na 8 dílů a z každého dílu vyválíme rohlík nebo jiný tvar pečiva.
Necháme ješte asi 20 minut kynout na plechu, pomažeme rozšlehaným vejcem a posypeme semínky nebo mákem či kmínem.
Troubu vyhřejeme na 200°C, vložíme rohlíky a po 10 minutách stáhneme na 180°C a dopečeme asi 15 minut.
Používám horkovzdušnou troubu a každá trouba peče jinak, tak si to musí každý ohlídat.