Karamelový dortík

Recepty, Dorty

Suroviny

Korpus:
6 vajec
190 g cukru krystalu
200 g hladké mouky
50 ml oleje
40 g mletého kokosu
Krém:
250 g cukru moučky
250 ml smetany (do karamelu)
200 g hořké čokolády
150 ml smetany ke šlehání
želatinový ztužovač
jahodová marmeláda
sekané mandle

Postup přípravy receptu

  1. Vejce s cukrem vložíme do mísy a vyšlehání do husté pěny. Přimícháme olej a opatrně vmícháme kokos a prosátou mouku. Dortovou formu si vymažeme a vlijeme těsto. Pečeme při 160°C. Vychladlý korpus vyjmeme z formy.

  2. Na krém v kastrůlku rozpustíme cukr do světle hnědé barvy. Poté přilijeme horkou smetanu a krátce povaříme. Do smetany přidáme rozlámanou hořkou čokoládu a za stálého míchání rozpustíme. Tuto směs necháme odležet v chladu, dokud neztuhne. Můžeme si ji připravit den předem.

  3. Vychladlou karamelovou směs smícháme se smetanou a vyšleháme. Podle návodu si připravíme želatinu a do ní po trochách vmícháváme karamelovou směs.

  4. Dortový korpus dvakrát prokrojíme a pomažeme marmeládou a krémem. Zbylým krémem potáhneme dort shora a po stranách. Dozdobíme sekanými mandlemi


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!