Pomerančová buchtička
Recepty, MoučníkySuroviny
- korpus:
- 3 vejce
- 1 hrnek cukru
- 2 hrnky polohrubé mouky
- půl hrnku oleje
- půl hrnku mléka
- prášek do pečiva
- vanilkový cukr
- Krém:
- želatinový ztužovač
- 2 tvaroh
- smetana ke šlehání
- 3 lžíce cukru
- pomeranč
Postup Pomerančová buchtička
Postup přípravy receptu
-
Žloutky smícháme s cukrem a vyšleháme do pěny. Přidáme mléko, olej a mouku. Promícháme a přidáme vanilkový cukr a prášek do pečiva. Nakonec přidáme sníh. Může se do těsta přidat i citronová kúra, podle chuti každého.
Želatinový ztužovač si připravíme podle návodu a přidáme do po troškách ušlehanou smetanu s tvarohem a cukrem.
Těsto upečeme při 160°C asi 35-40 minut.
Necháme vychladnout a na vychladlý korpus naneseme hotový krém.
Navrch poklademe pomeranče ale je možno i jiné ovoce.