Pomerančová buchtička

Recepty, Moučníky

Suroviny

korpus:
3 vejce
1 hrnek cukru
2 hrnky polohrubé mouky
půl hrnku oleje
půl hrnku mléka
prášek do pečiva
vanilkový cukr
Krém:
želatinový ztužovač
2 tvaroh
smetana ke šlehání
3 lžíce cukru
pomeranč

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky smícháme s cukrem a vyšleháme do pěny. Přidáme mléko, olej a mouku. Promícháme a přidáme vanilkový cukr a prášek do pečiva. Nakonec přidáme sníh. Může se do těsta přidat i citronová kúra, podle chuti každého.

  2. Želatinový ztužovač si připravíme podle návodu a přidáme do po troškách ušlehanou smetanu s tvarohem a cukrem.

  3. Těsto upečeme při 160°C asi 35-40 minut.

  4. Necháme vychladnout a na vychladlý korpus naneseme hotový krém.

  5. Navrch poklademe pomeranče ale je možno i jiné ovoce.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!