Pomerančová marmeláda s grepem a rumem
Recepty, ZavařeninyPostup Pomerančová marmeláda s grepem a rumem
Postup přípravy receptu
-
Z grepů, pomerančů a citronu vymačkáme šťávu, mělo by ji být 1 kg. Ze dvou dobře teplou vodou omytých pomerančů pomocí škrabky na citrusovou kůru naškrábeme (bez bílé části) kůru na tenké nudličky a přidáme je do šťávy. Promícháme s želírovacím cukrem a uvaříme.
Během vaření sbíráme pěnu, jakmile začne vařit, vaříme minimálně 5 minut. Kápneme trochu na talířek a zkusíme jak želíruje (pokud je marmeláda stále řídká, přidáme lžičku kyseliny citronové). Nakonec vmícháme rum. Naplníme skleničky a ihned uzavřeme, otočíme dnem vzhůru a po pěti minutách obrátíme zpět.