Dýňový páj
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 200 g hladké mouky
- 1 kypřící prášek
- 80 g cukru krystal
- špetka soli
- 100 g másla
- 1 žloutek
- 3 lžíce mléka
- Náplň:
- 1 menší dýně
- 2 vejce
- 230 g hnědého cukru
- 1-2 lžíce hladké mouky
- 1 lžíce skořice
- 1 plechovka kondenzovaného mléka
Postup Dýňový páj
Postup přípravy receptu
-
Z mouky, kypřícího prášku, cukru, soli, změklého másla, žloutku a mléka vypracujeme hladké těsto. Prsty ho natlačíme do formy vyložené pečícím papírem. Dáme do lednice.
Dýni rozkrojíme na menší části, vydlabeme střed a pečeme v troubě při 200°C asi 30 minut. Necháme vychladnout, odstraníme slupku a dužinu rozmixujeme.
Přidáme cukr, vejce, hladkou mouku, skořici, kondenzované mléko a vše pěkně prošleháme. Nalijeme na vychlazený korpus a pečeme na 180°C asi 45 minut. Hotový koláč necháme zcela vychladnout a až potom krájíme.