Kachní prsa na zázvoru s pikantními zeleninovými nudlemi

Recepty, Grilování

Suroviny

2 ks kachní prsa
4 cm zázvoru
2 PL sezamového oleje
2 PL balzamikového octa (s eukalyptovým medem)
200 g zeleninových nudlí
100 g kukuřice Bonduelle
50 g klíčky mungo
2 stroužky česneku
1 chilli paprička
2 jarní cibulky
sůl
olej

Postup přípravy receptu

  1. Kachní prsa omyjeme a osušíme. Kůži nařežeme na asi centimetrové kostičky - neprořízneme do masa.

  2. V misce rozmícháme sezamový olej s balzamikem a nastrouhaným zázvorem. Do této směsi naložíme prsa. Alespoň na 1 hodinu, ale do rána je to nejlepší. Občas obrátíme.

  3. Prsa necháme okapat a osušíme.

  4. Rozpálíme pánev se silným dnem a nasucho dáme prsa nejdříve kůží dolů. Když se nám vypeče tuk a kůže je zlatá, obrátíme a zvolna dopékáme aby prsa byla uprostřed růžová. Dohromady asi 10 - 15 minut - podle velikosti.

  5. Nakonec posolíme hrubozrnnou solí.

  6. Jarní cibulku nakrájíme na kolečka. Dáme na rozehřátou pánev s trochou oleje.

  7. Chilli papričku rozkrojíme a vyškrábneme semínka. Zbytek pokrájíme na proužky.

  8. Česnek prolisujeme.

  9. Zeleninové nudle propláchneme horkou vodou a necháme okapat.

  10. Na pánev s cibulkou přidáme kukuřici, mungo, chilli papričku i česnek. Promícháme a přidáme nudle. Necháme prohřát. Podle chuti dosolíme

  11. Prsa nakrájíme na plátky a naservírujeme na talíř spolu s polovinou nudlí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!