Pikantní pečené brambory s cibulí a česnekem
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- brambory dle počtu strávníků
- olivový olej
- česnek (část prolisovaná a část nakrájená na plátky)
- grilovací koření
- sladká paprika (uzená)
- mletý zázvor
- chilli koření
- mletý kmín
- sůl
- cibule nakrájená na větší kousky
Postup Pikantní pečené brambory s cibulí a česnekem
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme (nové pouze důkladně omyjeme kartáčkem) a nakrájíme na klínky (kolečka, hranolky, dle libosti). Dáme je do hrnce, zalijeme vodou tak, aby byly potopené a 7 minut je povaříme. Vodu slijeme a brambory necháme krátce vypářit.
Mezitím smícháme olej s prolisovaným česnekem a kořením. Solíme opatrně, směsi koření obvykle již sůl obsahují. Brambory rozložíme na plech vyložený pečicím papírem a potřeme je připravenou marinádou. Pečeme v troubě vyhřáté na 200°C. Po 15-ti minutách přidáme plátky česneku a cibule, promícháme a dopečeme do křupava, přibližně dalších 15 minut.
Podáváme jako samostatné jídlo se zeleninovým salátem nebo jako chutnou přílohu.