Telecí plátky s pórkem a žampiony
Recepty, Jiné masoPostup Telecí plátky s pórkem a žampiony
Postup přípravy receptu
-
Žampiony očistíme, rozkrájíme a asi 5-10 minut nasucho restujeme na pánvičce. Opravdu nasucho - žampiony samy pustí šťávu. Dáme je na talířek.
Telecí plátky osolíme a opepříme. Na pánvičce rozehřejeme trochu olivového oleje a plátky z každé strany opečeme, dáme je na talířek a na pánvičku dáme pórek nakrájený na proužky a za neustálého míchání ho chvilku restujeme.
Po cca 2-3 minutách vrátíme maso zpět na pánvičku, podlijeme vodou a dusíme do změknutí. Když je maso měkké, vrátíme na pánvičku i žampiony a necháme je prohřát.
Podáváme s opečenými brambory nebo s rýží a zeleninovou oblohou. Talíře lze ještě posypat nakrájeným pórkem.