Telecí plátky s pórkem a žampiony

Recepty, Jiné maso

Suroviny

2 plátky telecího masa (mohou být i steaky)
pórek
olivový olej
žampiony
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Žampiony očistíme, rozkrájíme a asi 5-10 minut nasucho restujeme na pánvičce. Opravdu nasucho - žampiony samy pustí šťávu. Dáme je na talířek.

  2. Telecí plátky osolíme a opepříme. Na pánvičce rozehřejeme trochu olivového oleje a plátky z každé strany opečeme, dáme je na talířek a na pánvičku dáme pórek nakrájený na proužky a za neustálého míchání ho chvilku restujeme.

  3. Po cca 2-3 minutách vrátíme maso zpět na pánvičku, podlijeme vodou a dusíme do změknutí. Když je maso měkké, vrátíme na pánvičku i žampiony a necháme je prohřát.

  4. Podáváme s opečenými brambory nebo s rýží a zeleninovou oblohou. Talíře lze ještě posypat nakrájeným pórkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!