Masovo dýňové muffiny

Recepty, Mleté maso

Suroviny

500 g mletého vepřového masa (nejlépe z plece, lze ale použít v podstatě jakékoliv mleté maso, které máte rádi)
300 g máslové dýně
2 brambory
150 g tvrdého sýra (Gouda, Eidam, uzený sýr)
2 vejce
1 červená paprika
feferonka (nemusí být)
2-3 stroužky česneku
sůl
pepř
tymián (já jsem si oblíbila citronový)

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso dáme do větší mísy. Dýni a brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Přidáme taktéž nastrouhaný sýr, na drobné kostičky pokrájenou papriku, rozetřený česnek, vejce, sůl, pepř a tymián (popř. nasekanou feferonku) a důkladně rukou promícháme.

  2. Formy na muffiny vytřeme olejem a vysypeme strouhankou. Pomocí naběračky na zmrzlinu tvoříme z masové směsi koule, které klademe do připravených formiček.

  3. Pečeme na 170°C asi 30 minut. Ke konci můžeme na každý muffinek položit plátek sýra a ještě krátce zapéct. Chutnají teplé i studené.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!