Slané pečivo plněné masovou směsí
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- 300 g hladké mouky
- lžička soli
- 200 ml vlahého mléka
- 10 g sušeného droždí
- 1 vejce
- 50 ml oleje
- Náplň:
- olej
- 1 cibule
- 1 kuřecí prso
- 1 malá pikantní klobása
- 70 g goudy
- půlka špičaté červené papriky
- sůl a pepř
- Na potření: vajíčko
- Na ozdobu: rozinky nebo lískové oříšky
- Na posyp: černý a bílý sezam a mandlové lupínky
Postup Slané pečivo plněné masovou směsí
Postup přípravy receptu
-
Prosátou mouku smícháme se solí a doprostřed vsypeme droždí, které zalijeme vlahým mlékem s rozmíchaným vajíčkem a olejem. Propracujeme těsto bez přidání další mouky a necháme na teplém místě vykynout.
Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené maso, klobásu a papriku. Osolíme a opepříme a orestujeme, nakonec do směsi vmícháme sýr. Vše lehce rozmixujeme tyčovým mixérem, aby směs byla tvárnější. Necháme vychladnout.
Vykynuté těsto vyklopíme na jemně pomoučený vál a rozdělíme na dva stejné díly. Jeden díl rozválíme a formičkou na něj jemně naznačíme tvar. Do tohoto tvaru opatrně naneseme směs a přiklopíme druhou půlkou těsta. Formičkou vykrojíme, naskládáme ryby na plech s pečícím papírem. Potřeme je rozšlehaným vajíčkem a ozdobíme. Na oči použijeme rozinku nebo lískový oříšek a posypeme mandlovými lupínky, černým a bílým sezamovým semínkem. Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme dozlatova na 180 st.