Slané pečivo plněné masovou směsí

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

300 g hladké mouky
lžička soli
200 ml vlahého mléka
10 g sušeného droždí
1 vejce
50 ml oleje
Náplň:
olej
1 cibule
1 kuřecí prso
1 malá pikantní klobása
70 g goudy
půlka špičaté červené papriky
sůl a pepř
Na potření: vajíčko
Na ozdobu: rozinky nebo lískové oříšky
Na posyp: černý a bílý sezam a mandlové lupínky

Postup přípravy receptu

  1. Prosátou mouku smícháme se solí a doprostřed vsypeme droždí, které zalijeme vlahým mlékem s rozmíchaným vajíčkem a olejem. Propracujeme těsto bez přidání další mouky a necháme na teplém místě vykynout.

  2. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené maso, klobásu a papriku. Osolíme a opepříme a orestujeme, nakonec do směsi vmícháme sýr. Vše lehce rozmixujeme tyčovým mixérem, aby směs byla tvárnější. Necháme vychladnout.

  3. Vykynuté těsto vyklopíme na jemně pomoučený vál a rozdělíme na dva stejné díly. Jeden díl rozválíme a formičkou na něj jemně naznačíme tvar. Do tohoto tvaru opatrně naneseme směs a přiklopíme druhou půlkou těsta. Formičkou vykrojíme, naskládáme ryby na plech s pečícím papírem. Potřeme je rozšlehaným vajíčkem a ozdobíme. Na oči použijeme rozinku nebo lískový oříšek a posypeme mandlovými lupínky, černým a bílým sezamovým semínkem. Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme dozlatova na 180 st.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!