Pečená jablka s karamelovou omáčkou
Recepty, MoučníkySuroviny
- 4 jablka
- malinová marmeláda
- kokosová moučka do marmelády a trochu i na závěrečné posypání
- rozinky namočené v rumu
- máslo na vymaštění zapékací misky a na polití jablek
- cukr písek
- Karamelová omáčka:
- 4 dl mléka
- 1/2 balení karamelového pudinku
- 1 žloutek
- cukr do pudinku
Postup Pečená jablka s karamelovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Jablka oloupeme, vypíchneme jádřince a naplníme směsí malinové marmelády s kokosem a rozinkami namočenými v rumu. Zapékací misku vymastíme, vyplníme jablky, přelijeme rozpuštěným máslem, pocukrujeme a upečeme.
Jablka podáváme teplá, přelitá karamelovou omáčkou. Připravíme jí tak, že do zhoustnutí povaříme mléko, karamelový pudink, žloutek a cukr podle chuti.
Na závěr sladkou dobrotu posypeme kokosem.