Salát z marinovaných rajčat
Recepty, SalátySuroviny
- 6 ks rajčat střední velikosti
- 1 balení mozzarelly
- Marináda:
- 75 ml ex.pan. olivového oleje
- 20 ml balzamikového octu
- 10 g medu nebo sirupu
- 1 ks červené cibule jemně nasekané
- 1 velký stroužek česneku
- 1 lžíce nasekané čerstvé petrželky
- 1 lžíce nasekané čerstvé bazalky
- Dokončení:
- sůl dle chuti
- čerstvě mletý černý pepř dle chuti
Postup Salát z marinovaných rajčat
Postup přípravy receptu
-
Omytá rajčata nakrájíme na plátky a naskládáme v jedné vrstvě do marinovací nebo jiné ploché uzavíratelné misky. V šejkru nebo uzavíratelné skleničce připravíme z uvedených surovin marinádu, protřepáním do podoby emulze.
Marinádu nalijeme na rajčata a necháme 2-3 hodiny v chladu marinovat. Před podáváním vyndáme včas z lednice, aby měl salát pokojovou teplotu.
Mozzarellu nakrájíme na kolečka nebo kostičky, přidáme k rajčatům a ozdobíme bylinkami.