Jogurtová bábovka s karamelovou polevou
Recepty, MoučníkySuroviny
- Na bábovku:
- 1 šálek celozrnné pšeničné mouky
- 2/3 šálku polohrubé mouky
- 1 a půl lžičky prášku do pečiva
- půl lžičky sody
- 1/4 lžičky soli
- 1/2 šálku másla
- 150g bílého jogurtu
- půl šálku mléka
- 1 vanilkový BIO cukr
- 3/4 šálku třtinového cukru
- 3 velká vejce
- Na polevu:
- 1/2 šálku třtinového cukru
- 4 lžíce mléka
- 1 lžíce medu
- 1 lžíce másla
Postup Jogurtová bábovka s karamelovou polevou
Postup přípravy receptu
-
Předehřejeme si troubu na 180 stupňů.
V jedné míse smícháme mouku, prášek, sodu a sůl.
Do druhé mísy dáme jogurt, mléko a vanilkový cukr, rozmícháme.
Ve třetí míse šleháme máslo s cukrem do pěny a poté přidáváme vejce, jedno po druhém. Poté přidáváme střídavě mouku a jogurtovou směs.
Nalejeme do vymaštěné bábovkové formy a pečeme asi 50 minut. Necháme 20 minut stát, poté vyklopíme a necháme vychladnout.
Připravíme si polevu: V kastrolku necháme rozpustit máslo, cukr, med a mléko za stálého míchání. Přivedeme k varu a za stálého míchání 5 minut vaříme.
Poté přendáme polevu do mísy a necháme ji 1 minutu stát. A můžeme nazdobit bábovku.