Jogurtová zmrzlina III
Recepty, MoučníkySuroviny
- 400 ml mléka
- 20 g kukuřičného škrobu
- 140 - 160 g krupicového cukru
- 2 žloutky
- 400 g bílého jogurtu
Postup Jogurtová zmrzlina III
Postup přípravy receptu
-
Do zhruba 250 ml mléka vsypeme cukr a dáme zahřívat. Zbylé mléko dobře prošleháme se škrobem a žloutky a za stálého prošlehávání nebo míchání vlijeme do mléka s cukrem a necháme cca 2 minuty provařit. Pak za občasného promíchání necháme zchladnout. Využijeme třeba i studenou vodní lázeň. Do zchladlé směsi zašleháme jogurt a ještě vložíme do chladničky důkladně vychladit.
Směs vlijeme do nádoby výrobníku zmrzliny a necháme zmrazit. Trvá to zhruba 40 minut. Ihned podáváme.