Tykev v sýrové omáčce
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 1/2 keříčkové tykve
- 150 g anglické slaniny (libové)
- 250 g sýru
- 1 balení tavených sýrů
- mléko
- olej
- pepř
- sůl
Postup Tykev v sýrové omáčce
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si oloupeme tykev, odstraníme jadérka a nakrájíme na menší kostičky.
Sýr si nastrouháme na hrubo.
Slaninu nakrájíme na kostičky, osmažíme na oleji (2pl stačí), přidáme tykev, osolíme, opepříme a bez poklice dusíme na mírném ohni asi půl hodiny. Netřeba podlévat, tykev pouští vodu (podstatně méně než cuketa) a postupně se vyváří.
Pak přidáme nastrouhaný sýr a tavené sýry, rozředíme mlékem na požadovanou hustotu (já dala asi 200ml) a sýr necháme rozpustit.