Tykev v sýrové omáčce

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1/2 keříčkové tykve
150 g anglické slaniny (libové)
250 g sýru
1 balení tavených sýrů
mléko
olej
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si oloupeme tykev, odstraníme jadérka a nakrájíme na menší kostičky.

  2. Sýr si nastrouháme na hrubo.

  3. Slaninu nakrájíme na kostičky, osmažíme na oleji (2pl stačí), přidáme tykev, osolíme, opepříme a bez poklice dusíme na mírném ohni asi půl hodiny. Netřeba podlévat, tykev pouští vodu (podstatně méně než cuketa) a postupně se vyváří.

  4. Pak přidáme nastrouhaný sýr a tavené sýry, rozředíme mlékem na požadovanou hustotu (já dala asi 200ml) a sýr necháme rozpustit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!