Kuřecí steaky na hruškách a nakládaných citronech

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 ks kuřecích prsíček
3 PL oleje
sůl
bílý pepř
mletá sladká paprika (nebo směs koření na kuře - pozor na množství soli)
hladká mouka (nemusí být)
2 hrušky (ne moc měkké)
polosuché bílé víno
Na nakládané citrony:
2 citrony v bio kvalitě
cca 5 cm dlouhý kousek čerstvého zázvoru
2 PL medu (nebo tmavého cukru, popř. javorového sirupu)
(nebo naložené citrony dle receptu v poznámce)

Postup přípravy receptu

  1. Den předem naložíme maso i citrony: citrony dobře omyjeme a nakrájíme na slabé plátky.

  2. Dáme do misky, přistrouháme čerstvý zázvor a vše zalijeme medem, sirupem nebo posypeme cukrem. promícháme, dáme do uzavíratelné sklenice a necháme pres noc v lednici.

  3. Maso nasolíme, okořeníme a přendáme do marinovací nádoby, polijeme olejem a důkladně promícháme. Nádobu zakryjeme a také dáme do lednice přes noc odležet.

  4. V den přípravy rozpálíme teflonovou pánev a maso na ní z obou stran opečeme dozlatova. Kdo má rád zahuštěnou šťávičku, protáhne plátky před smažením v misce s hladkou moukou.

  5. Opečené plátky vyjmeme z pánve a odložíme stranou.

  6. Do výpeku přidáme na osminky nakrájené, neoloupané hrušky, chvíli je osmahneme, vrátíme maso i se šťávou, kterou pustilo, podlijeme vínem a společně cca 5 minut dusíme.

  7. Nakonec přidáme naložené citrony a už jen krátce prohřejeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!