Kuřecí steaky na hruškách a nakládaných citronech
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 4 ks kuřecích prsíček
- 3 PL oleje
- sůl
- bílý pepř
- mletá sladká paprika (nebo směs koření na kuře - pozor na množství soli)
- hladká mouka (nemusí být)
- 2 hrušky (ne moc měkké)
- polosuché bílé víno
- Na nakládané citrony:
- 2 citrony v bio kvalitě
- cca 5 cm dlouhý kousek čerstvého zázvoru
- 2 PL medu (nebo tmavého cukru, popř. javorového sirupu)
- (nebo naložené citrony dle receptu v poznámce)
Postup Kuřecí steaky na hruškách a nakládaných citronech
Postup přípravy receptu
-
Den předem naložíme maso i citrony: citrony dobře omyjeme a nakrájíme na slabé plátky.
Dáme do misky, přistrouháme čerstvý zázvor a vše zalijeme medem, sirupem nebo posypeme cukrem. promícháme, dáme do uzavíratelné sklenice a necháme pres noc v lednici.
Maso nasolíme, okořeníme a přendáme do marinovací nádoby, polijeme olejem a důkladně promícháme. Nádobu zakryjeme a také dáme do lednice přes noc odležet.
V den přípravy rozpálíme teflonovou pánev a maso na ní z obou stran opečeme dozlatova. Kdo má rád zahuštěnou šťávičku, protáhne plátky před smažením v misce s hladkou moukou.
Opečené plátky vyjmeme z pánve a odložíme stranou.
Do výpeku přidáme na osminky nakrájené, neoloupané hrušky, chvíli je osmahneme, vrátíme maso i se šťávou, kterou pustilo, podlijeme vínem a společně cca 5 minut dusíme.
Nakonec přidáme naložené citrony a už jen krátce prohřejeme.