Bramborová polévka bez tuku a hub (velmi hustá)

Recepty, Polévky

Suroviny

2 zeleninový bujón
1 slepičí bujón
4 stroužky česneku
majoránka
sůl
pepř
4 lžíce hladké mouky
300 g mražené zeleninové směsi
500 g brambor

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, nakrájíme a dáme vařit do osolené vody (nevaříme do úplného změknutí cca.15-20 min). Mraženou zeleninu uvaříme do změknutí na páře (15-20 min.), připravujeme současně s brambory.

  2. Mezitím si připravíme vývar ze dvou zeleninových a jednoho slepičího bujónu (bujóny zalijeme horkou vodou, 500ml). Stroužky česneku nakrájíme nadrobno (viz fotografie).

  3. Poté brambory scedíme a odložíme, zeleninu také odložíme po jejím uvaření v páře. Do hrnce si nalijeme připravený vývar a hořák nastavíme na nízkou teplotu, vložíme brambory, zeleninu a česnek. Společně provaříme (viz fotografie).

  4. Ze 4 lžic mouky a teplé vody si připravíme zahuštění polévky. Pořádně promícháme a pomalu lijeme do polévky. Necháme provařit 5-10min. Nakonec přidáme majoránku a pepř dle chuti a můžeme servírovat (viz fotografie). Polévku není nutné dále solit díky silnému vývaru. Do polévky nebyl přidán žadný tuk, je tedy dietní za použití minimálního množství koření. Je velmi vydatná a hustá. Jako přílohu doporučuji celozrnné pečivo (viz fotografie). Přeji dobrou chuť


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!