Kuřecí stehna po zbojnicku

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí stehna
pikantní(nejlépe slovenská)klobása(asi 6 cm)
smetana ke šlehání 31%
1 lžíce hořčice
2 stroužky česneku
sůl
pepř
grilovací koření
celý kmín

Postup přípravy receptu

  1. Horní kost stehen odkostíme a vyjmeme. Česnek utřeme s troškou soli a potřeme pastou vnitřky stehen. Z klobásy ukrojíme cca 6 cm, podélně ji rozkrojíme a do prostoru, kde byla kost vložíme do každého stehna polovinu a sepneme párátky.

  2. Povrch stehen mírně osolíme, popřípadě okořeníme grilovacím kořením a celým kmínem. Takto upravená stehna vložíme do pekáčku, můžeme ještě přidat několik koleček klobásy a zalijeme smetanou, kterou jsme malinko osolili a zašlehali do ní lžíci hořčice.

  3. Přiklopíme druhým pekáčkem a pečeme cca 40 minut, pak odklopíme a pečeme dohněda. Jako přílohu můžeme zvolit zeleninu, ale také různě upravené brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!