Kuřecí stehna po zbojnicku
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 kuřecí stehna
- pikantní(nejlépe slovenská)klobása(asi 6 cm)
- smetana ke šlehání 31%
- 1 lžíce hořčice
- 2 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- grilovací koření
- celý kmín
Postup Kuřecí stehna po zbojnicku
Postup přípravy receptu
-
Horní kost stehen odkostíme a vyjmeme. Česnek utřeme s troškou soli a potřeme pastou vnitřky stehen. Z klobásy ukrojíme cca 6 cm, podélně ji rozkrojíme a do prostoru, kde byla kost vložíme do každého stehna polovinu a sepneme párátky.
Povrch stehen mírně osolíme, popřípadě okořeníme grilovacím kořením a celým kmínem. Takto upravená stehna vložíme do pekáčku, můžeme ještě přidat několik koleček klobásy a zalijeme smetanou, kterou jsme malinko osolili a zašlehali do ní lžíci hořčice.
Přiklopíme druhým pekáčkem a pečeme cca 40 minut, pak odklopíme a pečeme dohněda. Jako přílohu můžeme zvolit zeleninu, ale také různě upravené brambory.