Vepřové závitky z parního hrnce
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 2 vepřové panenky
- 10 dkg Nivy
- 10 dkg šunky
- hořčice
- česnek
- pepř
- sůl
- bazalka
- petrželka
- brambory
- máslo
- mléko
Postup Vepřové závitky z parního hrnce
Postup přípravy receptu
-
Panenku rozkrojíme na polovinu, špalík rozkrojíme na plátek,který rozklepeme,mírně posolíme,popepříme,potřeme hořčicí.
Na každý plátek dáme proužek nivy a šunky,stočíme. Vložíme na rošt do parního hrnce a nastavíme na 45 minut
.Po 20 minutách dáme do koše parního hrnce brambory.
Po 45 minutách si na rendlíčku rozpustíme lžíci másla,přidáme lžíci mouky a zalejeme šťávou z podmasa.
Dochutíme pepřem,česnekem a nakrájenými bylinkami.
Z brambor připravíme kaši,osolíme. Na talíř dáme libovolnou oblohu,kaši,závitek a přelejeme omáčkou.