Vepřové závitky z parního hrnce

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

2 vepřové panenky
10 dkg Nivy
10 dkg šunky
hořčice
česnek
pepř
sůl
bazalka
petrželka
brambory
máslo
mléko

Postup přípravy receptu

  1. Panenku rozkrojíme na polovinu, špalík rozkrojíme na plátek,který rozklepeme,mírně posolíme,popepříme,potřeme hořčicí.

  2. Na každý plátek dáme proužek nivy a šunky,stočíme. Vložíme na rošt do parního hrnce a nastavíme na 45 minut

  3. .Po 20 minutách dáme do koše parního hrnce brambory.

  4. Po 45 minutách si na rendlíčku rozpustíme lžíci másla,přidáme lžíci mouky a zalejeme šťávou z podmasa.

  5. Dochutíme pepřem,česnekem a nakrájenými bylinkami.

  6. Z brambor připravíme kaši,osolíme. Na talíř dáme libovolnou oblohu,kaši,závitek a přelejeme omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!