Francouzský bramborový salát (vítěz ČR 2010)
Recepty, SalátySuroviny
- 700 g středních brambor
- 150 g vařené mrkve
- 1OO g vařených fazolkových lusků
- 200 g konzervovaného hrášku
- 100 g sladkokyselých okurek
- 120 g jablek
- 15O-200 majonézy
- sůl
- citronová šťáva (jak kolik kdo chce ochutit do kysela, já dala z půlky citronu) 1 lžíce worcestrové omáčky
- mletý pepř
Postup Francouzský bramborový salát (vítěz ČR 2010)
Postup přípravy receptu
-
Brambory si uvaříme, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na čtverečky.
V kastrůlku si uvaříme mrkev a fazolkové lusky do měkka tak akorát-nerozvařit!, necháme vychladnout a nakrájíme na menší kousky spolu s jablkama, okurkama do mísy.
Osolíme, opepříme, zastříkáme citronovou šťávou a worcesterem, všechno pěkně promícháme.
Přidáme majonézu a můžeme dosolit, dokyselit a znovu promícháme a jdeme si pochutnat.