Barevné hovězí srdíčko
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 1 hovězí srdce (stačí i polovina)
- 100 g uzeného špeku
- žlutá paprika
- červená paprika
- 6 cherry rajčátek
- žampióny v konzervě
- 1 velká cibule
- 1-2 lžičky saturejky
- 1-2 lžíce hladké mouky
- 250 ml hovězího vývaru (nebo 1/2 masoxu)
- olej
- sůl
Postup Barevné hovězí srdíčko
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme na menší kousky a osmažíme jí na oleji a na vysmažené slanině, kterou jsme nakrájeli na kostičky.
Srdíčko nakrájíme na kostky, přidáme ho k osmažené cibulce a dusíme ve vlastní šťávě. Až se šťáva téměř vydusí, zalijeme vývarem aby bylo srdce pod vodou a dusíme dál delší dobu - srdíčko chce dusit déle, aby změklo.
Když srdce začne měknout, dáme papriky nakrájené na proužky, rajčátka na čtvrtinky, ještě přihodíme žampiony, osolíme, dáme saturejku a dusíme dál 30 minut.
Mezi tím si vezmeme zbylý vývar a v něm rozmícháme mouku, přidáme do omáčky se srdíčkem a povaříme do zhoustnutí.