Cukety, papriky a masové koule v rajské omáčce se smetanou v PH

Recepty, Pomalý hrnec

Suroviny

Na plnění
500 g mletého vepřového masa nebo míchaného
1 střední cuketa
2 paprikové lusky
1 cibule
2 stroužky česneku
sůl
1 lžička bazalky
pepř
1 vejce
pažitka
strouhanka dle potřeby
trochu smetany
(cuketové vnitřky které zbydou z vydlabání.)
Na omáčku
1 malý rajčatový protlak
200 ml 100% rajského džusu
1 cibule
2 stroužky česneku
3 hřebíčky
1 lžička skořice
1 lžička tymiánu
5 kuliček pepře
3 bobkové listy
2-3 lžíce hladké mouky
šťáva z 1/2 citronu
100-200 ml smetany na šlehání

Postup přípravy receptu

  1. Cukety a papriky si vydlabeme na plnění a pak si uděláme směs z masa, to prosolíme a zakapeme smetanou.

  2. Přidáme vše ostatní. Cibuli nakrájíme na drobno, česnek protlačíme, cuketové vnitřky nasekáme najemno(nebo nastrouháme), zamícháme vajíčko a nakonec zasypeme strouhankou tolik, aby byla směs správná na plnění.

  3. Naplníme cukety, papriky a uděláme samotné 2 koule jen z masa.

  4. Naskládáme do pomalého hrnce, přidáme vše, kromě smetany a mouky.

  5. Zalijeme vodou, aby byly lusky, cukety i koule těsně ponořené.

  6. Pomalý hrnec si nastavíme na Low-vaříme 3 hodiny, omáčku zalijeme smetanou do které zašleháme mouku a necháme vařit ještě 1 hodinu (celkem 4 hod).

  7. Po uvaření můžeme zregulovat chutě, jak máme rádi, přisolit, přidat cukr, přikyselit šťávou z citronu ap. Nemusela jsem vůbec dolaďovat, bylo to přesně jak máme rádi.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!