Cukety, papriky a masové koule v rajské omáčce se smetanou v PH
Recepty, Pomalý hrnecSuroviny
- Na plnění
- 500 g mletého vepřového masa nebo míchaného
- 1 střední cuketa
- 2 paprikové lusky
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- sůl
- 1 lžička bazalky
- pepř
- 1 vejce
- pažitka
- strouhanka dle potřeby
- trochu smetany
- (cuketové vnitřky které zbydou z vydlabání.)
- Na omáčku
- 1 malý rajčatový protlak
- 200 ml 100% rajského džusu
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 3 hřebíčky
- 1 lžička skořice
- 1 lžička tymiánu
- 5 kuliček pepře
- 3 bobkové listy
- 2-3 lžíce hladké mouky
- šťáva z 1/2 citronu
- 100-200 ml smetany na šlehání
Postup Cukety, papriky a masové koule v rajské omáčce se smetanou v PH
Postup přípravy receptu
-
Cukety a papriky si vydlabeme na plnění a pak si uděláme směs z masa, to prosolíme a zakapeme smetanou.
Přidáme vše ostatní. Cibuli nakrájíme na drobno, česnek protlačíme, cuketové vnitřky nasekáme najemno(nebo nastrouháme), zamícháme vajíčko a nakonec zasypeme strouhankou tolik, aby byla směs správná na plnění.
Naplníme cukety, papriky a uděláme samotné 2 koule jen z masa.
Naskládáme do pomalého hrnce, přidáme vše, kromě smetany a mouky.
Zalijeme vodou, aby byly lusky, cukety i koule těsně ponořené.
Pomalý hrnec si nastavíme na Low-vaříme 3 hodiny, omáčku zalijeme smetanou do které zašleháme mouku a necháme vařit ještě 1 hodinu (celkem 4 hod).
Po uvaření můžeme zregulovat chutě, jak máme rádi, přisolit, přidat cukr, přikyselit šťávou z citronu ap. Nemusela jsem vůbec dolaďovat, bylo to přesně jak máme rádi.