Gulášek z cukety, patizonu, rajčat, brambor a uzeniny
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 6 - 8 brambor
- 1 cuketa (malá)
- 4 plátky patizonu
- 4 stroužky česneku
- sypká červená uzená paprika (nebo gulášová paprika)
- 200 g libovolné uzeniny (jakákoliv klobása nebo jiná dobrá uzenina)
- 4 rajčátka
- 2 chilli papričky (mini)
- sůl
- pepř
- voda
- olej
Postup Gulášek z cukety, patizonu, rajčat, brambor a uzeniny
Postup přípravy receptu
-
Nové brambory, cuketu, rajčátka a patizon dobře omyjeme a pokrájíme na malé kousky.
Cibuli pokrájíme na kostičky a opečeme na oleji (sádle), přidáme uzenou červenou papriku a necháme zpěnit.
Když je cibulka dozlatova osmažená, přihodíme opéci na kostičky pokrájenou uzeninu, plátky česneku a nakonec vmícháme pokrájené brambory a zamícháme.
Když je vše opečeno, zalijeme horkou vodou a necháme pod pokličkou probublat.
Ke konci dušení přidáme pokrájená rajčátka, cuketu, nadrcené chilli papričky a pokrájený patizon.
Podusíme doměkka a podle chuti osolíme a opepříme.
Zahustíme solamylem, (hladkou moukou) rozmíchaným ve vodě. Podáváme s pečivem.